Acnebehandeling

Wat is acné

Acne is een ontsteking van de talgklier en komt voor bij jong en oud. Acne komt echter het meest voor bij jongeren; circa 90% van hen krijgt ermee te maken, maar ook volwassenacne komt steeds meer voor. De oorzaken van acne lopen uiteen. Zo kan het te maken hebben met hormonen en bacteriën, maar ook met structurele invloeden. In de huid bevinden zich ontelbare talgklieren. De meeste talgklieren bevinden zich in het gezicht, de nek, de borst, de rug en de bovenarmen. De klieren zijn gelegen naast haarzakjes en zijn vaak kronkelige kanaaltjes die eenvoudig verstopt raken. Wanneer een kliertje verstopt raakt ontstaan mee-eters (open comedonen of black heads). Een mee-eter is herkenbaar aan een zwart puntje. Mee-eters kunnen veranderen in puistjes (gesloten comedonen of white heads) en zijn herkenbaar aan een wit bobbeltje. Acne kan uiteindelijk ernstige onderhuidse ontstekingen en littekens veroorzaken.

Omdat er zoveel verschillende types acne zijn en deze gepaard gaan met verschillende huidtypes en huidcondities, raden wij altijd aan een acnetraject te starten met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal de schoonheidsspecialiste je informeren over je type huid en type acne. Ook krijg je een uitgebreid productadvies voor thuisgebruik.

Met de Clear Start van Dermalogica behandelt MMOOI de jonge acne huid!
Wij werken bij MMOOI met de producten van Dermalogica, zij hebben een uitgebreide productlijn voor volwassen acne alsmede een lijn die zich specifiek op de jonge huid met acne richt. Voorbeelden van mogelijke behandelingen zijn:

Over deze behandeling:

Duur: 45 minuten

Prijs: €53

Acnebehandeling met een korte interval (2 weken)

  • Peelings
  • Microneedling
  • Microdermabrasie
  • LED Licht

Bij MMOOI hebben onze schoonheidsspecialisten hun Acne specialisatie behaald. Dit betekent dat je behandelingen vergoedt kunnen worden door je ziektekostenverzekering, mits je een aanvullende verzekering hebt.