NIEUWS

Mindy's blog

Op dit moment bevinden wij ons met ons allen in een unieke situatie. Er wordt ons gevraagd om onze medemens te helpen en te beschermen door afstand te nemen. Terwijl het zo menselijk is om een ander aan te raken. Even je hand op een schouder leggen, een arm om iemand heen. Juist die handelingen zijn wat ons menselijk maakt. Ik vind deze aanrakingen een onmisbaar onderdeel van ons vak, ja natuurlijk raken wij mensen aan, anders kunnen wij ons vak niet uitvoeren. Maar ECHT aanraken vind ik het mooiste wat er is. Onze handen kunnen zo ongelooflijk veel. Neem bijvoorbeeld onze Transformage Massage, deze bestaat uit een lymfedrainage, een deep tissue pressure massage, cupping en nogmaals een lymfedrainage ter afsluiting. Dit is de meest hands on behandeling die wij bieden. Het is een fantastische behandeling met enorm resultaat. Het liften en revitaliseren van de vermoeide huid met niets anders dan onze mooie producten en onze handen. Ik wil graag dieper op deze behandeling in gaan, en zowel de beleving van de cliënt weergeven als de beleving van onze specialisten.

We beginnen zoals altijd met de dubbele reiniging, afgesteld op de behoefte van de huid. Daarna starten we met de behandeling, een paar druppeltjes aromaolie, ondersteunend aan de lymfedrainage. De lymfedrainage is een zachte, langzame massage door pompbewegingen, deze werkt op het parasympatische zenuwstelstelsel. Dit werkt diep ontspannend, je voelt dat je langzaam wegzakt. Daarna gaan we over naar de deep tissue pressure, dit is een stevige drukpunt massage zonder product, alleen grepen met stevige druk, strategisch geplaatst op de gedeeltes van het gelaat waar we verbetering willen zien. En dan het ‘cuppen’, dit is een manier om een bindweefselmassage uit te voeren dmv zuigkracht. Eerst werken we alleen op de doorbloeding, daarna gaan we echt de huid oppakken. Natuurlijk hebben we ook hier extra aandacht voor de gedeeltes van het gelaat waar we graag verbetering willen zien.

Het cuppen sluiten we af met het aanbrengen van een voedend serum en een masker. Dan volgt de afsluitende lymfedrainage, we hebben veel afvalstoffen los gemaakt tijdens de behandeling, de afsluitende lymfedrainage heeft tot doel, het afvoeren van de afvalstoffen. Het is ontzettend belangrijk na deze behandeling veel water te drinken, dit om te voorkomen dat je hoofdpijn krijgt.

De cliënt die deze behandeling ondergaat, zal een scala aan belevingen ervaren. Op de eerste plaats natuurlijk rust en ontspanning door de lymfedrainage. Tijdens de deep tissue pressure ervaart zij een gloeiend gevoel, dit komt door de activatie van de huid. Door de bindweefselmassage met de cups, versterkt dit gevoel. Na de afsluitende lymfedrainage is de rust wedergekeerd in de huid, maar blijf je voelen dat er ontzettend veel is gebeurd. Hoe vaker deze behandeling wordt uitgevoerd, hoe intensiever de grepen worden, de intensiteit wordt opgebouwd, verspreid over 6 sessies.

In de dagen na de behandeling zal de cliënt een verbetering in de huid waarnemen, de huid is strakker, heeft een gezonde kleur en een mooie glow.

Voor mij is dit een speciale behandeling, waarmee ik echt contact maak met de huid van mijn cliënt. Tijdens de lymfedrainage voel ik de reactie van de lymfe op mijn bewegingen. De deep tissue pressure geeft mij de mogelijkheid al te voelen waar ik met het cuppen meer aandacht aan moet besteden. Ik voel bindweefselverklevingen, en voel het weefsel onder mijn handen versoepelen. Met het cuppen zie ik de reactie van de huid en de goede doorbloeding van het weefsel. Tijdens de afsluitende lymfedrainage zie ik het hele gelaat tot rust komen. Het moment dat de behandeling voorbij is en mijn cliënt verzucht dat ‘het heerlijk was’ of dat ‘het precies was wat ze nodig had’ is voor mij het meest waardevol. Want dat is The power of Touch!

Lieve allemaal, blijf gezond, pas op elkaar en ik hoop jullie snel weer te zien!
Liefs Mindy

Nieuw in de salon

Welke SPF product is geschikt voor mijn huid?

Er zijn verschillende manieren om de huid te beschermen tegen UV-stralen. De meest algemene regels zijn het dragen van bedekkende kleding, een breedgerande hoed en het vermijden van de zon tussen 12 en 15 uur ’s middags. Deze maatregelen zijn echter onvoldoende om zonschade voorkomen. Het gebruik van een crème met SPF is noodzakelijk om directe gevolgen van zonnestraling (roodheid, zwelling, blaren) en indirecte gevolgen (bruining, droogheid, rimpels) tegen te gaan.

Wat is SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor en is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt. Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden hangt niet alleen af van het aanbrengen van een crème met SPF (én de hoeveelheid die je aanbrengt), maar ook van je huidtype, de stand van de zon enzovoorts.

PRO TIP! Protection 50 Sport SPF50 biedt breedspectrum zonbescherming en is geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht. De formule voelt niet vet aan en trekt snel in, perfect voor een dagje strand dus want.. voorkomen is beter dan genezen!

Welke soorten SPF zijn er?

Zonnebrandcrèmes bevatten uiteenlopende hoeveelheden SPF. Dit maakt het mogelijk om zelf de hoeveelheid bescherming te kiezen. Belangrijk om te weten is dat een SPF alleen bescherming biedt tegen UVB-stralen, niet tegen UVA-stralen! Dat betekent dat een SPF wel bescherming biedt tegen verbranden, maar geen bescherming biedt tegen het verouderen van de huid! Lees hier meer over het verschil tussen UVA- en UVB-stralen.

Wat is het verschil tussen SPF factor 30 en 50?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. Ter illustratie: SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet!

Wist je trouwens dat: de term ‘sunblock’ niet meer gebruikt mag worden? De FDA (Food and Drug Administration) heeft dit recentelijk verboden, omdat de term de indruk wekt dat het mogelijk is om UV-stralen volledig te blokkeren, terwijl 100% bescherming tegen UV-stralen niet bestaat.

Wat is het verschil tussen een chemische en een fysische filter in o.a. zonnebrand?

UV-filters kunnen worden onderverdeeld in chemische (absorberende) en fysische (weerkaatsende) filters. Producten met chemische filters worden door de huid geabsorbeerd: ze trekken in de huid. Producten met een fysische filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner en zijn ze voornamelijk geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.

PRO TIP! Invisible Physical Defense SPF30 biedt fysische SPF breedspectrum bescherming en laat geen witte waas achter waardoor deze geschikt is voor alle huidtinten.

Kun je SPF bij elkaar optellen? Is factor 20 + 30 = factor 50?

Het combineren van producten met een verschillende SPF lijkt misschien slim, maar zorgt er niet voor dat je beter beschermd bent tegen UV-stralen. SPF20 + SPF30 = SPF30, geen SPF50!

Zonnebrand zonder schadelijke stoffen, parfum en alcohol

Om een smeerbare crème te krijgen zijn emulgatoren nodig (stoffen die zich aan elkaar kunnen binden). Emulgatoren verminderen de werking van een SPF waardoor voor een hogere SPF meer filters nodig zijn. Echter: hoe meer filters, hoe groter de kans op huidirritatie. Dankzij Oleosome technologie kan de SPF verhoogd worden zonder meer filters te hoeven gebruiken. De technologie werkt met de kracht van Oleosomen; dit zijn holle zaden van planten. Doordat ze hol zijn, kunnen er werkzame ingrediënten in worden gestopt en werken ze perfect als ‘drager’ voor UV-filters. Hierdoor wordt de kans op huidirritatie verkleind én kan de spf langer doorwerken. Deze technologie is te vinden in Dermalogica’s zonbescherming producten.

PRO TIP! Wanneer je een moisturizer zonder SPF gebruikt kun je deze met Solar Defense Booster SPF50 mengen om de noodzakelijke UV-bescherming  aan je dagelijkse moisturizer toe te voegen.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de salon,
handige tips voor je huid en leuke acties!