Microneedling

Microneedling is op het moment de meest gekozen behandeling om huidveroudering tegen te gaan. Buiten huidveroudering is microneedling bij uitstek geschikt om in te zetten bij de volgende huidcondities: acne, littekens, pigmentatie, huidverslapping, grove poriën, rosacea en ruwe huidtextuur.

Tijdens het microneedlen maakt onze specialist microscopisch kleine gaatjes in de huid met kleine naaldjes. Deze gaatjes zijn onzichtbaar voor het blote oog. Deze gaatjes hebben een tweeledig effect op onze huid. Ten eerste is het microneedlen een methode om op gecontroleerde wijze schade aan uw huid toe te brengen. Doordat er schade aan de huidlagen ontstaat geeft het lichaam opdracht deze schade te herstellen, dit doet het lichaam door extra collageen aan te maken om de schade te herstellen, en laat dat nou precies zijn wat wij willen bereiken!

Ten tweede creëren de naaldjes microscopisch kleine kanaaltjes in de huid. Wij werken met specifieke serums die op moleculair niveau klein genoeg zijn om door deze kanaaltjes te “reizen”. Dat betekend dat wij onze hoogwaardige werkstoffen nog doeltreffender kunnen toebrengen. Tijdens een microneedling behandeling vind er 80% meer opname van het product plaats! Ter vergelijking, bij een reguliere behandeling zonder peelings of andere vormen van exfoliatie is dit slechts 8%.

Afhankelijk van uw huiddoel kan u specialist, door de diepte van de naaldjes in te stellen, exact bepalen in welke huidlaag de werkstoffen het meest effectief zijn.

Direct zichtbaar resultaat

Het resultaat van een microneedling is direct merkbaar. De huid is zacht en glanzend, we zien een directe versteviging van de huid. Lijntjes en rimpels, littekens en oneffenheden, roodheid en irritatie zijn direct zichtbaar verminderd. Dit is al na 1 behandeling, voor een optimaal en langdurig resultaat adviseren wij meerdere behandelingen achter elkaar te ondergaan.

Gebruik maken van onze aantrekkelijk geprijsde kuren is dan een goede optie. De behandeling zelf is gevoelig, meestal wordt het microneedlen ervaren als zijnde irritant, niet pijnlijk. Na de behandeling is uw huid rood, en gevoelig voor zonlicht. U zult zien dat de huid erg snel hersteld, een dag na de behandeling is de huid roze en gevoelig. In de loop van de week na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. Onze specialist voorziet u van een nazorgplan en een uitgebreid productadvies.