Diode laser ontharen Heerenveen

 

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen kan treffen. Het kan frustrerend zijn en kan het zelfvertrouwen aantasten. Traditionele methoden van ontharing, zoals scheren, epileren en harsen, zijn vaak pijnlijk en niet-permanent.

Diode laser ontharing is een innovatieve oplossing die permanente haarreductie biedt. Het is een veilige en effectieve procedure die geschikt is voor alle huidtypen en haarkleuren.

Het probleem: ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen, zoals op de benen, armen, bikinilijn, oksels, rug en gezicht. Het kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder hormonale veranderingen, erfelijkheid en bepaalde medicijnen.

Ongewenste haargroei kan een aantal vervelende aspecten met zich meebrengen, bijvoorbeeld:

 • Esthetische problemen: Ongewenste haargroei kan er onverzorgd uitzien.
 • Fysiek ongemak: Ongewenste haargroei kan jeuken, irriteren of pijnlijk zijn.
 • Psychologische problemen: Ongewenste haargroei kan leiden tot schaamte, laag zelfbeeld en sociale angst.

Hoe werkt diode laser ontharing?

Er zijn ontzettend veel methodes en behandelingen beschikbaar voor diegene die op zoek is naar permanente ontharing. De verschillende methodes zijn vaak afhankelijk van het te behandelen gebied. Wie zoekt naar definitief ontharen, permanente ontharing of laser ontharing vindt vaak een schat aan informatie, met veel vaktermen en afkortingen.

Diode laser ontharing is een niet-invasieve procedure die gebruik maakt van geconcentreerde lichtenergie om haarzakjes te verwarmen en te vernietigen. Dit proces staat bekend als fotothermolyse.

Bij MMOOI Skin en Beauty bieden we permanente ontharing aan doormiddel van de Diode Trio Laser. De Diode Trio laser verschilt op een cruciaal punt van andere Diode lasers. In de basis is de techniek hetzelfde, de frequentie van het licht is afgesteld op het vernietigen van de melanine (kleurstof) in de haar. Door de hoge hoeveelheid warmte en licht die vrijkomt tijdens de behandeling wordt de haarfollikel verzwakt en vernietigd waardoor deze niet meer aangroeit. Dan hetgeen dat de Diode Trio laser bijzonder maakt, het woord Trio verwijst naar de nieuwste technologie die het mogelijk maakt om gelijktijdig op drie verschillende golflengten, te weten 755, 810 en 1064 Nanometer, pulsen vrij te geven, waardoor de haarfollikel op drie verschillende dieptes wordt 'aangevallen". Deze techniek zorgt voor betere, snellere resultaten. Door de koeltechniek in het handvat zult u tijdens de behandeling niks merken van de warmte en is de behandeling nagenoeg pijnloos. Tijdens het behandelen merkt u een koele sensatie in het te behandelen gebied, daarnaast is het mogelijk dat men af en toe een prikkeling voelt.

De Diode Trio laser is fel tegen haartjes maar zacht voor het omliggende weefsel, waardoor deze onbeschadigd blijft en de hersteltijd nihil is.

De voordelen van diode laser ontharing

Diode laser ontharing van Mmooi in Heerenveen biedt een aantal voordelen vergeleken met andere ontharingsmethoden, waaronder:

 • Blijvende resultaten: Na een reeks behandelingen kan de diode laser blijvende haarreductie bieden, waardoor je niet langer hoeft te worstelen met dagelijkse ontharingsmethoden.
 • Minimale pijn en ongemak: In vergelijking met sommige andere ontharingsmethoden is de diode laser vrijwel pijnloos. Patiënten ervaren meestal slechts milde prikkelsensaties.
 • Snelle behandelingen: Diode laser behandelingen zijn snel en effectief, waardoor je snel kunt terugkeren naar je dagelijkse bezigheden.
 • Veiligheid: Diode laser ontharing is een veilige en FDA-goedgekeurde procedure.
 • Geschikt voor alle huidtypen en haarkleuren: Diode laser ontharing is geschikt voor alle huidtypen en haarkleuren. 
 • Geschikt voor grote gebieden: De diode laser is ideaal voor grotere lichaamsdelen zoals benen en rug, maar ook voor kleinere gebieden zoals het gezicht, oksels en schaamstreek (alleen bij vrouwen)
 • Minder behandelingen nodig dan andere behandelmethoden, dus sneller resultaat

Hoe ziet een Diode laser ontharing behandeling eruit

Een diode laser ontharing behandeling bij Mmooi in Heerenveen begint altijd met een intake en duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied, enkele minuten tot 30 minuten. De behandeling wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde huidproffesionals. Tijdens de intake nemen we de  informatie met u door. We vragen naar uw (relevante) medische geschiedenis (huidige medicatie, huidaandoeningen). U zult informatie over de nazorg krijgen en we bespreken alle do's & dont's met betrekking tot uw behandelplan zorgvuldig.

Alvorens de daadwerkelijke behandeling plaatsvind zal uw specialist het te behandelen gebied grondig reinigen en ontsmetten. Daarna gaat zij uw huidtype meten en de parameters voor de pulsen bepalen. Op het te behandelen gebied wordt een dun laagje geleidende gel aangebracht. De kop wordt op uw huid geplaatst en de specialist start de machine. Tijdens het flitsen zal zij de kop in banen over uw huid bewegen.

 

Houdt rekening met de volgende informatie:

 • geen zwarte kleding
 • geen deo (oksels)
 • 24-12 uur van te voren dient de huid van het te behandelen gebied geschoren te zijn: is de huid niet geschoren, dan kan de behandeling helaas niet plaatsvinden.

Contra indicaties diode laser ontharing

 
 • zwangerschap
 • geen actieve huidontstekingen in het te behandelen gebied
 • huidkanker of een vermoeden van
 • actieve koortsblaasjes in het te behandelen gebied
 • recente blootstelling aan de zon of zonverbranding
 • gebruik van fotosensibiliserende medicijnen

Na de diode laserontharing behandeling

 

 

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren.

Het is belangrijk om de huid de eerste 24 uur na de behandeling niet te scheren, epileren of harsen. Je kunt de huid wel wassen met lauw water en een milde zeep.

Resultaten van een Diode laser ontharing behandeling

De volgende resultaten zijn mogelijk na een diode laser ontharing behandeling:

 • Verminderde haargroei: Na een reeks behandelingen is er vaak een aanzienlijke vermindering van de haargroei.
 • Soepelere huid: De huid kan zachter en gladder aanvoelen na een diode laser ontharing behandeling.
 • Verminderde kans op ingrown hairs en razor bumps: Diode laser ontharing kan helpen om de kans op ingegroeide haren en scheerbulten te verminderen.

Maak een afspraak om ongewenste haargroei tegen te gaan

Wil jij ook van je ongewenste haargroei af? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Boek dan een afspraak voor een intake bij één van onze specialisten.

Maak gebruik van de tijdelijke introductie actie: 5+1 gratis

Vraag naar onze aantrekkelijk pakketten

Diode laserontharen gaat ongewenste haargroei tegen voor klanten uit o.a  Heerenveen, Gorredijk, Joure, Wolvega, Lemmer, Sneek, Akkrum en Grou.