The power of touch!

Op dit moment bevinden wij ons met ons allen in een unieke situatie. Er wordt ons gevraagd om onze medemens te helpen en te beschermen door afstand te nemen. Terwijl het zo menselijk is om een ander aan te raken. Even je hand op een schouder leggen, een arm om iemand heen. Juist die handelingen zijn wat ons menselijk maakt. Ik vind deze aanrakingen een onmisbaar onderdeel van ons vak, ja natuurlijk raken wij mensen aan, anders kunnen wij ons vak niet uitvoeren. Maar ECHT aanraken vind ik het mooiste wat er is. Onze handen kunnen zo ongelooflijk veel. Neem bijvoorbeeld onze Transformage Massage, deze bestaat uit een lymfedrainage, een deep tissue pressure massage, cupping en nogmaals een lymfedrainage ter afsluiting. Dit is de meest hands on behandeling die wij bieden. Het is een fantastische behandeling met enorm resultaat. Het liften en revitaliseren van de vermoeide huid met niets anders dan onze mooie producten en onze handen. Ik wil graag dieper op deze behandeling in gaan, en zowel de beleving van de cliënt weergeven als de beleving van onze specialisten.

We beginnen zoals altijd met de dubbele reiniging, afgesteld op de behoefte van de huid. Daarna starten we met de behandeling, een paar druppeltjes aromaolie, ondersteunend aan de lymfedrainage. De lymfedrainage is een zachte, langzame massage door pompbewegingen, deze werkt op het parasympatische zenuwstelstelsel. Dit werkt diep ontspannend, je voelt dat je langzaam wegzakt. Daarna gaan we over naar de deep tissue pressure, dit is een stevige drukpunt massage zonder product, alleen grepen met stevige druk, strategisch geplaatst op de gedeeltes van het gelaat waar we verbetering willen zien. En dan het ‘cuppen’, dit is een manier om een bindweefselmassage uit te voeren dmv zuigkracht. Eerst werken we alleen op de doorbloeding, daarna gaan we echt de huid oppakken. Natuurlijk hebben we ook hier extra aandacht voor de gedeeltes van het gelaat waar we graag verbetering willen zien.

Het cuppen sluiten we af met het aanbrengen van een voedend serum en een masker. Dan volgt de afsluitende lymfedrainage, we hebben veel afvalstoffen los gemaakt tijdens de behandeling, de afsluitende lymfedrainage heeft tot doel, het afvoeren van de afvalstoffen. Het is ontzettend belangrijk na deze behandeling veel water te drinken, dit om te voorkomen dat je hoofdpijn krijgt.

De cliënt die deze behandeling ondergaat, zal een scala aan belevingen ervaren. Op de eerste plaats natuurlijk rust en ontspanning door de lymfedrainage. Tijdens de deep tissue pressure ervaart zij een gloeiend gevoel, dit komt door de activatie van de huid. Door de bindweefselmassage met de cups, versterkt dit gevoel. Na de afsluitende lymfedrainage is de rust wedergekeerd in de huid, maar blijf je voelen dat er ontzettend veel is gebeurd. Hoe vaker deze behandeling wordt uitgevoerd, hoe intensiever de grepen worden, de intensiteit wordt opgebouwd, verspreid over 6 sessies.

In de dagen na de behandeling zal de cliënt een verbetering in de huid waarnemen, de huid is strakker, heeft een gezonde kleur en een mooie glow.

Voor mij is dit een speciale behandeling, waarmee ik echt contact maak met de huid van mijn cliënt. Tijdens de lymfedrainage voel ik de reactie van de lymfe op mijn bewegingen. De deep tissue pressure geeft mij de mogelijkheid al te voelen waar ik met het cuppen meer aandacht aan moet besteden. Ik voel bindweefselverklevingen, en voel het weefsel onder mijn handen versoepelen. Met het cuppen zie ik de reactie van de huid en de goede doorbloeding van het weefsel. Tijdens de afsluitende lymfedrainage zie ik het hele gelaat tot rust komen. Het moment dat de behandeling voorbij is en mijn cliënt verzucht dat ‘het heerlijk was’ of dat ‘het precies was wat ze nodig had’ is voor mij het meest waardevol. Want dat is The power of Touch!

Lieve allemaal, blijf gezond, pas op elkaar en ik hoop jullie snel weer te zien!
Liefs Mindy